wf2012-001

Συνδεθείτε μαζί μας

rss-iconfacebook-icontwitter-iconyoutube-icon

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μαθαίνετε νέα μας!

Πρόσβαση - Χάρτης

google-map2

Gallery

Δελτίο Τύπου 1ης Ημέρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ξεκίνησε χτες, Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019, η 8η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, η οποία διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τον Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.


Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, βρέθηκαν στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, έτοιμοι να απολαύσουν τα προϊόντα της κρητικής γης και το πλούσιο ψυχαγωγικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο, απευθύνεται, όπως κάθε χρόνο, σε όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις.
Περισσότεροι από 40 εκθέτες υποδέχτηκαν στα περίπτερά τους και εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλήθος των επισκεπτών, προσφέροντάς τους δοκιμές και πληροφορίες για τα πιστοποιημένα κρητικά τους προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία, ακολουθούν αναγνωρισμένη πορεία στη διεθνή Αγορά.

 
Τα εγκαίνια της 8ης Γιορτή Κρητικής Διατροφής τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κκ Ευγένιος, παρουσία εκπροσώπων όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών και πολιτιστικών Φορέων. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, και η Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη.


Η κα Λιονή επεσήμανε το γεγονός ότι η Κρητική Διατροφή, αποτελεί πλέον ένα πρότυπο διατροφικό μοντέλο, έχοντας εδραιώσει τη θέση της παγκοσμίως, και τόνισε ότι ο θεσμός της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, αναδεικνύει την ποιότητα και την καινοτομία των κρητικών προϊόντων, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του νησιού μας, συνθέτοντας έτσι την ταυτότητα της Κρήτης, η οποία ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά της.


Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στα κρητικά προϊόντα, τα οποία διαθέτουν υπεραξία, ταυτότητα και ποιότητα, και επεσήμανε ότι ο θεσμός της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχτεί ο κόπος και η προσπάθεια των παραγωγών, αλλά και η πολιτιστική φυσιογνωμία του νησιού μας.


Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη σύνδεση του πρωτογενούς Τομέα με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, τρίπτυχο, πάνω στο οποίο βασίζεται για πολλά χρόνια τώρα, η πρόοδος και η ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ο κ. Ψαρουδάκης τόνισε ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών βελτιώνεται και εξελίσσεται συνεχώς ενώ, η σύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και τα καινοτόμα προϊόντα, αποφέρει συνεχώς εντυπωσιακά αποτελέσματα.


Η κα Μπιρλιράκη, καλωσόρισε τους ξένους επισκέπτες της 8ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής, προσκαλώντας τους να γνωρίσουν τους θησαυρούς των παραγωγών-εκθετών και να διασκεδάσουν, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, μέσα από τις δράσεις που θα ακολουθήσουν για μια ολόκληρη εβδομάδα.
Νωρίτερα, οι μικροί επισκέπτες της Γιορτής μυήθηκαν στα μυστικά του ασφαλούς διαδικτύου από την κα Λούση Σιρινιάν, Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, έμαθαν για τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζονται την τεχνολογία και ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή, την οποία, πολλές φορές παραβλέπουν, όταν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της εικαστικού κας Katarina Vasickova, εμπνεύστηκαν από την ελληνική μυθολογία, χάραξαν και τύπωσαν τις δικές τους δημιουργίες, στο πλαίσιο του εικαστικού δρώμενου «Νέκταρ και Αμβροσία».


H εικαστική έκθεση της Katarina Vasickova, η οποία ζωγραφίζει με κρασί και προϊόντα αμπέλου, βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στον Δημοτικό Κήπο, προκειμένου να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν τα έργα της.
Αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο Όμιλος Βρακοφόρων εντυπωσίασε τους επισκέπτες με τη συνοδεία του Μανώλη Κονταρού, ενώ, ακολούθησε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με κρητικά, ριζίτικα και νησιώτικα τραγούδια, πάντα με την υπογραφή και την ιδιαίτερη ερμηνεία του Μανώλη Κονταρού και της μουσικής του παρέας.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ / BY:
crete-region-logo ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ / REGION OF CRETE - REGIONAL UNIT OF RETHYMNO
municipality-logo ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ - Κ.Ε.ΔΗ.Ρ / MUNICIPALITY OF RETHYMNO
chamber-logo ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ / RETHYMNO CHAMBER OF COMMERCE