Συνδεθείτε μαζί μας

rss-iconfacebook-icontwitter-iconyoutube-icon

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μαθαίνετε νέα μας!

Πρόσβαση - Χάρτης

google-map2

Gallery

03/07/15, Δελτίο Τύπου

7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Τρίτη, 3 Ιουλίου και τρίτη ημέρα για την 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής στον Δημοτικό Κήπο της πόλης μας, ο οποίος συνεχίζει να είναι το σημείο συνάντησης πολιτισμού, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Οι μικροί επισκέπτες ξεκίνησαν «λαχανοκουκλομαγειρεύοντας», σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο από την Αγγελική Γουναρίδη και τον Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο (ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο). Όλα τα παιδιά δημιούργησαν με πολλή φαντασία τις δικές τους, «εφήμερες» κούκλες από λαχανικά, ζωντανεύοντας έτσι τα υλικά ενός καθημερινού τραπεζιού, ενώ ακολούθησε η διαδραστική παράσταση Ατρόμητοι Πειρατές, με κούκλες muppet, πρωτότυπη μουσική και την ιστορία τής Μάγια να αποδεικνύει ότι ο φόβος, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν τον κοιτάξουμε κατάματα.

Η τρίτη ημέρα της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, συνεχίστηκε με μια απολαυστική «συνομιλία» ανάμεσα στο ροζέ κρασί και το ελαιόλαδο: οχτώ χρόνια μετά από την προηγούμενη επί σκηνής συνάντησή τους (το 2010 στη Νεμέα), ο κορυφαίος wine-blogger, Θεόδωρος (για το Ρέθυμνο πλέον, Ted!) Λέλεκας και ο βραβευμένος σεφ ελαιολάδου, Βασίλης Λεωνίδου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και, μαζί με τους stand-up comedians Κώστα Παπαγεωργίου και Αλέξανδρο Τσουβέλα, οι οποίοι κυριολεκτικά εισέβαλαν στη σκηνή, μύησαν τους επισκέπτες στα μυστικά του ροζέ κρασιού.

Μέσα από διασκεδαστικές ερωταπαντήσεις ανάμεσα στους τέσσερις, ο Θεόδωρος Λέλεκας εξήγησε τη διαδικασία οινοποίησης του ροζέ κρασιού, το οποίο και χαρακτήρισε ως «ανερχόμενη δύναμη» και κρασί «passe-partout», μια και ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, περιέγραψε τη διαδικασία οινογνωσίας και προέτρεψε όλους να εκτιμήσουν και να στηρίξουν το καλό σερβίρισμα εμφιαλωμένου κρασιού. Ο Βασίλης Λεωνίδου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι πελάτες των εστιατορίων, έχουν πλέον πολύ καλή γνώση σχετικά με τις ετικέτες κρασιών και συνέχισε, ετοιμάζοντας τρεις υπέροχες συνταγές, τις οποίες δοκίμασαν οι επισκέπτες, συνδυάζοντάς τες με ροζέ κρητικά κρασιά.

Και οι δύο, τόνισαν τη σημασία της διάκρισης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018, τόσο για τη διάδοση της σωστής απόλαυσης του κρασιού όσο και για την ευκαιρία ανάπτυξης του οινοτουρισμού στην πόλη μας, ενώ αναφέρθηκαν στην εξαιρετική ποιότητα των κρητικών προϊόντων μια και, η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ανάδειξή τους.

 Στη συνέχεια, οι δύο stand-up comedians Κώστας Παπαγεωργίου και Αλέξανδρος Τσουβέλας, ανέλαβαν να διασκεδάσουν τους επισκέπτες, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τον τίτλο της βραδιάς (Wine is fun!). Mε σκετσάκια φτιαγμένα ειδικά για το κρασί, συνομίλησαν με το κοινό, ενώ πραγματοποίησαν και διαγωνισμό «οινομαντινάδας», με τους νικητές να κερδίζουν φιάλες κρητικών κρασιών.

Η τρίτη ημέρα της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, έκλεισε με τις νοσταλγικές μελωδίες των Αccordia, οι οποίες έκαναν τους επισκέπτες να θυμηθούν τα βήματα του tango, να ξαναζήσουν σκηνές από αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες και να μεταφερθούν σε όμορφες στιγμές τού παρελθόντος.

 

 

 

Περισσότερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Ρεθύμνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ / BY:
crete-region-logo ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ / REGION OF CRETE - REGIONAL UNIT OF RETHYMNO
municipality-logo ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ - Κ.Ε.ΔΗ.Ρ / MUNICIPALITY OF RETHYMNO
chamber-logo ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ / RETHYMNO CHAMBER OF COMMERCE